top of page

ייעוץ פסיכולוגי בספורט

9cc60a72-7518-40dc-91de-6fb992c11e3f.jpg
20210721_104542.jpg
22eb6a64-aaae-4db1-8918-72db9c749984.jpg
8fd035a7-ac63-4057-8a83-9c3aedec6064.jpg

אולימפידת טוקיו- 2020

מה זה ייעוץ פסיכולוגי בספורט? ייעוץ פסיכולוגי המביא אתו מומחיות בשני תחומים, בתחום הפסיכולוגיה ובתחום הספורט והתהליכים הפסיכולוגיים הקיימים בו.

הייעוץ מיועד לאוכלוסיות מעולם הספורט - ספורטאים/יות, מאמנים/ות, קבוצות, אגודות ומועדונים, הורים ועוד.

 

הייעוץ הפסיכולוגי בספורט נועד לסייע לספורטאים לשפר את ביצועיהם  ולמצות ככל שניתן את הפוטנציאל שלהם. הייעוץ מתמקד הן בהתמודדות של הספורטאי/ת עם האתגרים "במגרש" (לחצים, פחדים, מוטיבציה, ביטחון עצמי, ריכוז ועוד) והן עם ההתמודדות "מחוץ למגרש" (מערכת היחסים עם המאמן, עם הקבוצה, הורים, שילוב הספורט בין יתר תחומי החיים, התמודדות עם פציעות ועוד).

 

ייעוץ לספורטאים וספורטאיות

הייעוץ הפסיכולוגי לספורטאי מתייחס בראש ובראשונה לאדם שמאחורי הספורטאי. בתהליך שכזה מתקיימים תנאים ייחודיים – מערכת יחסים המושתתת על אמון וביטחון (קיימת חובת סודיות בין הפסיכולוג לספורטאי) ומתאפיינת בתקשורת בגובה העיניים וללא שיפוטיות.

באופן כללי, הייעוץ עוסק בשני מוקדים:

  1. טכניקות מנטליות המסייעים להתמודדות עם אתגרי הביצוע (וויסות לחצים, מוטיבציה, ריכוז, הכנה מנטלית לקראת תחרות, התמודדות עם כישלונות ולפעמים גם עם הצלחה ועוד).

  2. העצמה וצמיחה אישית - הכרות עם מאפייני האישיות של הספורטאי, מקור המוטיבציה שלו לספורט, זיהוי החוזקות והעצמתן, אפיון הסביבה ומערכות היחסים המרכזיות (הורים, אחים/ות, מאמנים ועוד), חיזוק תחושת המסוגלות ועוד.

ייעוץ למאמנות ומאמנים

סיוע למאמנים ומאמנות להגיע לתוצאות ולהצליח בתפקידם:

  1. פיתוח תפיסות ומיומנויות אימון – הרצאות והדרכות בנושאים כגון תפיסת תפקיד מאמן/ת (תפקיד מקצועי, חינוכי, מנהיגותי ועוד), מנהיגות המאמן/ת, עבודת צוות, פיתוח תחושת מסוגלות, מתן משובים אפקטיביים, פיתוח מוטיבציה ועוד.

  2. ליווי וייעוץ שוטפים  –  תהליך ייעוצי שוטף ומובנה בין מאמן/נת לפסיכולוג כחלק משגרת האימונים. בתהליך שכזה הייעוץ יתמקד בדילמות מהשטח איתן מתמודדים מאמנים/ות, וגם בשילוב כוחות בפעילויות משותפות של מאמן/נת, פסיכולוג וספורטאים.

ייעוץ להורים

תפקיד ההורה הוא מורכב ומאתגר עד מאוד. להיות הורה לספורטאי/ת מייצר אתגרים נוספים ומשמעותיים, שלעיתים מקרינים גם על כלל המשפחה.

בנוסף, תפקיד ההורים בספורט הוא מצד אחד המשמעותי ביותר עבור הספורטאי/ית (בעיקר בקרב ספורטאים/ות צעירים/ות) ומצד שני המוזנח ביותר (אין הדרכה/ליווי/הכשרה להורים לבצע את התפקיד של "הורה לילד/ה ספורטאי/ת").

הייעוץ להורים נעשה בשני ערוצים:

  1. הרצאות על תפקיד ההורה  לילד הספורטאי.

  2. ייעוץ  להורים (פגישות בקליניקה) סביב דילמות וקשיים הקשורים להתמודדות של הילד/ה שלהם בספורט.

Contact
bottom of page